El comité d’empresa de Bimbo anuncia mobilitzacions contra el tancament de la planta del Verger

Han convocat una manifestació i set dies de vaga perquè consideren que el tancament de la planta és “injustificat”

Planta de Bimbo a El Verger (Safor)
Planta de Bimbo a El Verger (Safor) / À Punt NTC

El comité d’empresa de Bimbo al Verger (Marina Alta) anuncia set jornades de vaga entre gener i febrer perquè no consideren justificada “de cap de les maneres” el tancament de la planta. Així ho ha informat José González, president del comité d’empresa, en declaracions a À Punt després d’una assemblea dels treballadors i treballadores de la planta. 

Durant la reunió han decidit continuar avant amb les mesures que ja havien decidit: una manifestació per al 27 de gener que eixirà des de la porta de la planta i girarà pel poble, a la qual han convidat tot el veïnat. I set jornades de vaga els dies 29 i 30 gener, i 5 i 6 i 12,13,14 de febrer. 

Segons González, han pres aquesta decisió perquè, després d’analitzar la documentació presentada per l’empresa per a justificar el tancament de la planta, consideren que no està justificat “de cap de les maneres” perquè guanyen diners. “No perden diners en aquesta planta, guanyen diners”, ha emfatitzat González. Afirma que la diferència de preu per quilo d’alguns productes entre aquesta fàbrica i la nova de Santa Perpètua és de només uns pocs cèntims. “Els dona el mateix el destí de cent famílies de la comarca”, agrega.

Una altra de les raons és que, durant les negociacions, l’empresa ha canviat de parer sobre la recol·locació de la plantilla. Si bé en un principi la direcció havia obert la porta al fet que el trasllat fora allí on cada treballador o treballadora volguera, ara ofereixen places tancades en diferents fàbriques de tot l’estat espanyol, i només quinze estan a la Comunitat Valenciana, concretament en la planta de Paterna. A més, denúncia que per a les persones que no volen recol·locar-se, sinó rescindir el contracte, només oferien pagar-los vint dies per any treballat, amb un màxim de dotze mesos. “Açò és el que ens va fer alçar de la taula”, assegura el president del comité d’empresa. 

Pel que fa a les reaccions de la ciutadania, González afirma que en general entenen la seua posició perquè es veuen “reflectits” en la seua situació i saben que si es tanca la fàbrica, la comarca “es queda sense indústria i molt poca agricultura, i abocada al turisme”. També ha destacat que l’alcalde del Verger els ha mostrat en diverses ocasions la seua disposició a posar-se del seu costat, mentre que la resta de polítics de la comarca “ni estan ni se’ls espera”.

També et pot interessar

stats