CCOO denuncia el tancament de la planta de Bimbo al Verger

Les instal·lacions, amb més de cinquanta anys d'història, donen treball a noranta persones i són un referent en la comarca

Planta de Bimbo a el Verger
Planta de Bimbo a el Verger / Google Maps

CCOO ha denunciat que la direcció de Grupo Bimbo va comunicar aquest dimecres al personal de la fàbrica del Verger (Marina Alta) la decisió de tancar el centre de treball. El sindicat hi mostra el seu rebuig i avança que estudia un calendari de mobilitzacions.

La planta del Verger, que dona faena a noranta persones, es dedica a la fabricació de pa torrat i de Takis. El sindicat ha assenyalat en un comunicat que la fàbrica té més de cinquanta anys —era l'antiga factoria d'Ortiz— i s'havia convertit en un referent per a la comarca, que viu del turisme, "i ara es queda sense una activitat industrial que és fonamental". CCOO ha explicat que arranca un període de negociació de trenta dies en què el sindicat "tractarà de trobar la millor solució per a la plantilla", amb l'objectiu de defensar l'ocupació i l'activitat.

Després d'assabentar-se de la notícia del tancament, el sindicat va celebrar una assemblea amb la plantilla, que va donar el vistiplau a convocar un calendari de mobilitzacions, si fora necessari, per a frenar aquest tancament. "El personal va deixar clar a la direcció de Bimbo que no li ho posarà fàcil i que plantarà cara a aquest procés", ha recalcat CCOO.

El sindicat no entén la decisió de Grupo Bimbo. Quan CCOO va constatar que havia baixat la producció de pa torrat, va preguntar en diverses ocasions a la direcció sobre la situació de la factoria. "L'empresa sempre ens ha transmés un missatge de tranquil·litat, i ara prenen la decisió més traumàtica", ha criticat.

En aquesta situació, ha mostrat rebuig a l'estratègia de Grupo Bimbo, que comporta buidar la planta alacantina, i afirma que és possible mantindre la producció al Verger. "Mantenir l'activitat i l'ocupació no és incompatible amb la recent obertura d'una línia de fabricació de Takis en la factoria de Santa Perpètua (Barcelona)", ha defensat.

L'executiva de CCOO es reunirà amb Grupo Bimbo en els pròxims dies per a analitzar les conseqüències del tancament de la planta i per a plantejar mesures de suport.

També et pot interessar

stats