La Comissió Ciutat-Port exigeix a Ports de l'Estat que es pronuncie sobre la DIA de l'ampliació nord de València

La sentència, que assenyala l'organisme estatal com a òrgan substantiu, s'ha fet ferma

Context ampliació port
Recreació de l'ampliació projectada del port de València / À Punt

La Comissió Ciutat-Port ha exigit a Ports de l'Estat que es manifeste sobre la necessitat o no d'una nova d'avaluació ambiental per a l'ampliació nord del port de València (DIA), una vegada s'ha fet ferma la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que assenyala que este és l'organisme competent per a pronunciar-se i no l'Autoritat Portuària de València.

El 12 d'abril el TSJ de Madrid va estimar parcialment un recurs de l'associació ciutadana Per l'Horta (membre de la comissió) en este sentit. El Ministeri per a la Transició Ecològica no ha presentat recurs en els següents trenta dies, la qual cosa ha fet ferma la sentència, segons ha informat Ciutat-Port en un comunicat. 

La plataforma interpreta que la decisió judicial reconeix que la tramitació del projecte de l'ampliació portuària "està viciada", ja que es va presentar a aprovació mancant de documentació imprescindible i sense el pronunciament específic de Ports de l'Estat sobre la DIA. Considera que la sentència, "ja inatacable i de compliment obligat", impedix continuar amb la licitació de les obres del port per absència de documents en la formació de l'expedient de contractació.

Manifestació de col·lectius ciutadans i treballadors portuaris

La Comissió Ciutat-Port ha convocat una mobilització este divendres, que eixirà a les 18:30 hores des del pont d'Aragó de l'Albereda de València. Segons la plataforma, a les associacions veïnals i els col·lectius ciutadans, les acompanyaran treballadors portuaris que qüestionen "les fantasies sobre creació d'ocupació que l'APV usa com a propaganda". Per contra, segons la plataforma, s'estima que més de 500 persones podrien perdre l'ocupació amb l'ampliació, per l'automatització de la nova terminal "en benefici exclusiu" de la naviliera MSC.

També et pot interessar

stats