Els comerços valencians obriran onze festius del pròxim any

Aquestes obertures autoritzades no afecten els establiments de les zones de gran afluència turística, que podran obrir 38 dies no laborables.

Festius d'apertura autoritzada per al pròxim any
Festius d'apertura autoritzada per al pròxim any

Els comerços valencians obriran onze diumenges i festius del pròxim any. Així ho ha acordat l’Observatori Valencià del Comerç en la reunió mantinguda aquest dimarts. En concret, els establiments podran alçar la persiana el 5 i el 12 de gener; el 5, 10 i 12 d'abril; el 5 de juliol, el 15 d'agost (excepte a València ciutat), el 12 d'octubre i el 6, 13 i 20 de desembre.

La majoria d’integrants de l'organisme han donat suport a aquest calendari, que no afecta els comerços situats en les Zones de Gran Afluència Turística perquè tenen permés obrir més dies, concretament 38 diumenges i festius en aquestes árees d’Alacant i València.

A més, la reunió ha servit perquè el conseller de Sectors Productius i Comerç, Rafael Climent, presentara l’avantprojecte de llei de comerç sostenible, que té com a objectiu "la regularització, l’aclariment i harmonització de les normes amb rang legal vigents en l'àmbit autonòmic valencià en matèria de comerç, i alhora actualitzar conceptes i introduir nous instruments legals per a un desenvolupament sostenible, tant des del punt de vista social, com a econòmic i mediambiental, del comerç”, segons ha declarat el titular d’Economia Sostenible.

També et pot interessar

stats