Comencen els tràmits per a instal·lar una planta d'amoníac verd a Castelló de la Plana

L'empresa Ignis preveu una inversió de 1.400 milions d'euros entre 2025 i 2031 i que genere vora 1.200 llocs de treball directes i indirectes

Imatge d'arxiu del port de Castelló
Imatge d'arxiu del port de Castelló / Shutterstock

La firma d'un acord d'intencions per a la implantació del projecte Armonía Green de l'empresa Ignis Energía ha iniciat el procés de tràmits per a instal·lar una planta d'amoníac a partir de fonts renovables a Castelló de la Plana, amb una inversió de 1.400 milions d'euros entre 2025 i 2031 i la generació de 1.200 llocs de treball directes i indirectes. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha signat este dimecres l'acord d'intencions amb el conseller delegat d'Ignis Energía, Antonio Sieira; l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco; i el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez.

La planta per a la producció d'amoníac verd a partir d'aigua i energies renovables que s'instal·larà "consolida el paper estratègic i de referent nacional de Castelló com a hub de l'energia verda", ha afirmat Mazón. També contribueix a l'objectiu de sobirania energètica de la Comunitat Valenciana per a "generar l'energia que es consumeix i aportar a la descarbonització i la sostenibilitat", ha apuntat.

Segons informa la Generalitat, el projecte Armonía Green Comunitat Valenciana estima arribar a produir fins a 861.000 tones a l'any d'amoníac verd. Es preveu que la unitat productiva de la planta, on es generarà hidrogen i es transformarà en amoníac, se situe en terrenys annexos al port de Castelló, mentre que l'emmagatzematge d'amoníac verd es localitzarà a les instal·lacions portuàries, ja que està prevista la seua comercialització als mercats internacionals.

Ignis és una companyia del sector de les renovables dedicada al desenvolupament de projectes fotovoltaics i eòlics, gestió de l'energia, operació i manteniment de plantes renovables i convencionals, solucions energètiques integrals i desenvolupament de projectes innovadors basats en l'hidrogen i l'emmagatzematge amb bateries.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Castelló de la Plana ha manifestat que es fa un pas més en l'aposta per a fer de la ciutat un pol d'atracció d'inversions que genere noves oportunitats i ocupació estable i de qualitat, segons fonts de l'Ajuntament. A més, Carrasco ha ressaltat el potencial que té la zona portuària.

També et pot interessar

stats