Colomer confia que el bo viatge continue en 2022

El secretari autonòmic de Turisme s'ha manifestat a favor de l'ús immediat del passaport Covid per al sector turístic i la restauració

Turistes al mirador de Culla
Turistes al mirador de Culla / Alfredo García Barrachina (Cullaturistica)

A partir d'aquest dimecres s'obri una nova convocatòria del bo viatge per a sol·licitar ajudes de fins a 600 euros per a viatjar per la Comunitat Valenciana. Aquests bons permeten cobrir fins al 70% del viatge i la convocatòria estarà oberta des del 15 de setembre fins al 31 de desembre. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s'ha mostrat partidari en Les notícies del matí de continuar amb aquest programa al llarg del 2022, per tal d'afavorir la desestacionalització del turisme.

Colomer ha explicat que és partidari de mantindre el programa perquè "ha funcionat", és "positiu" per al sector i "vertebra el territori". Considera que és important "estimular la demanda i que el trimestre siga el més dinàmic possible" davant els efectes socioeconòmics negatius ocasionats per la Covid-19.

En aquesta tercera fase del programa es preveuen distribuir 12.500 nous codis amb l'objectiu de contribuir a la consolidació de la recuperació d'un sector clau en l'economia valenciana. Ara s'han activat ja 7.500 abonaments, segons Colomer.

En el seu conjunt, el programa Viatgem CV ha registrat més de 25.000 reserves amb 75.000 persones beneficiades, i prop de 1.500 empreses turístiques adscrites. El programa compta amb una inversió total de 17 milions d'euros.

A favor del passaport Covid per a l'hostaleria

D'altra banda, Colomer també s'ha manifestat a favor de l'ús immediat del passaport Covid per al sector turístic i la restauració. Així, considera una "magnífica notícia" que el Tribunal Suprem haja donat la raó a la Xunta i haja avalat el passaport Covid per a l'hostaleria a Galícia.

Considera "raonables" les demandes dels festivals

Un sector que reclama canvis és el dels festivals de música. Ara com ara, les restriccions que més els perjudiquen són l'obligatorietat d'estar asseguts, o la limitació a 5.000 persones per esdeveniment musical. Els promotors diuen que si no canvien les restriccions, suspendran molts esdeveniments per a enguany, sobretot els més grans, com ara el SanSan de Benicàssim, el Festival de les Arts o el Love to Rock, de València.

El Consell estudia ja com flexibilitzar les mesures i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, considera que les reclamacions "són raonables". No obstant això, ha indicat que el possible canvi de normativa depén de Sanitat.

També et pot interessar

stats