La collita de meló dels Carrissals d'Elx no supera les 200 tones, una de les pitjors xifres de l'última dècada

L'excés de calor i les pluges tardanes han deixat la producció lluny del mig milió de quilos de l'any passat

Un meló dels Carrissals amb l'etiqueta identificativa amb el dibuix d'un flamenc / À Punt NTC

La collita d'enguany de meló dels Carrissals del Camp d'Elx és una de les pitjors de l'última dècada. Les altes temperatures i les pluges de primavera n'han minvat la producció, que no superarà els 200.000 quilos. Els productors afronten, per tant, una mala temporada, com ha explicat l'agricultor Francisco Valero: "El meló s'ha quedat molt xicotet i hem tingut una producció d'un 60 o 70% menys del normal".

L'agricultor del Camp d'Elx ha recordat que els melons "es plantaren en la seua data i després tingueren quasi 40 dies de pluja i fred", cosa que ha afectat la fruita. "El meló ho ha sentit molt", ha afirmat.

El president de la Comunitat de Regants dels Carrissals d'Elx, Fernando Antón, ha afirmat que a les 200 tones només s'arribarà "sent optimistes", perquè la producció d'enguany ha suposat "un colp molt fort, de fet, hi ha gent que ha perdut pràcticament tota la collita". 

Alguns agricultors han perdut tota la collita i els que han pogut salvar-ne part han obtingut uns melons de molt poc calibre. "El meu melonar l’hem pogut aguantar, però n'hi ha molts que s'han perdut de tanta humitat", ha lamentat Valero.

Els melons dels Carrissals, coneguts per la seua dolçor, tenen una etiqueta pròpia que els identifica amb el dibuix d'un flamenc.

També et pot interessar

stats