Els collidors arriben a un principi d'acord amb la patronal que posa fi a la vaga indefinida

La negociació ha aconseguit pactar un increment salarial del 9% en els salaris de jornal i del 8% en els d'estall

Imatge d'arxiu d'un taronger
Imatge d'arxiu d'un taronger / AVA-Asaja

Els collidors abandonen la vaga indefinida que havien començat aquest dimarts després d'haver arribat a un principi d'acord amb les empreses del sector. Així ho han anunciat aquest divendres els sindicats CCOO i UGT en un comunicat conjunt.

La negociació ha aconseguit pactar un increment salarial del 9% en els salaris de jornal, com oferia la patronal (els sindicats volien un 11%) i del 8% en els d'estall (la patronal oferia inicialment sols un 6%).

L'anunci ha arribat poques hores després que la Federació d'Indústria, Construcció i Agro de FICA de la UGT-PV manifestara la seua intenció de mantindre l'aturada i no fer marxa enrere en la defensa dels drets dels treballadors del camp fins a aconseguir un conveni col·lectiu "digne".

Les seues reclamacions eren, principalment, increments salarials adequats vinculats a l'IPC i el manteniment de l'actual orde de crida per antiguitat i no per quadrilles, a més d'altres avanços significatius en les condicions laborals, com ara. També rebutjaven la pretensió de la patronal d'imposar el descompte de la quantitat de fruita mal collida abans de calcular el salari que s'ha d'abonar, per considerar que és una multa col·lectiva que està absolutament prohibida.

També et pot interessar

stats