La CNMV suspén la cotització de Siemens Gamesa davant una possible opa d'exclusió

La multinacional ha contractat Morgan Stanley per a analitzar diferents alternatives estratègiques, entre elles, la possible recompra dels seus propis títols en circulació

Un aerogenerador de Siemens Gamesa
Un aerogenerador de Siemens Gamesa / Siemens Gamesa

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha acordat suspendre cautelarment, amb efectes immediats, la negociació de Siemens Gamesa Renewable "per concórrer circumstàncies que podrien pertorbar el normal desenvolupament de les operacions" sobre el valor. Segons informa aquest dimarts el diari Expansión, la multinacional Siemens, a través de la seua filial Siemens Energy, ha contractat al banc d'inversió Morgan Stanley per a analitzar diferents alternatives estratègiques per a Siemens Gamesa, entre les quals s'inclouria una possible oferta pública d'adquisició d'exclusió. Aquest és un mecanisme que permet a una companyia cotitzada la recompra dels seus propis títols en circulació amb la finalitat d'abandonar el mercat borsari.

Aquesta oferta d'exclusió estaria encaminada a facilitar una posterior venda d'actius del fabricant d'aerogeneradors, per al que ja hi ha diferents grups asiàtics interessats. Siemens, a través de Siemens Energy, és el principal accionista de Siemens Gamesa, amb una participació del 67% en el capital de la companyia.

Siemens Gamesa va nàixer en 2017 com a resultat de la fusió de Gamesa amb la divisió eòlica de Siemens. En aquell moment, la CNMV va eximir de la presentació d'una opa a causa de l'objectiu de projecte industrial que tenia l'operació. Els títols de Siemens Gamesa, en el moment de la seua suspensió, cotitzaven a 25,4 euros per acció, després d'haver perdut un 23% del seu valor des de l'inici de 2021.

També et pot interessar

stats