La cistella bàsica de Carrefour per 30 euros no incorpora llet, oli o productes frescos

La cadena ha difós la llista definitiva de productes que es podrà comprar per 30 euros fins al 8 de gener del 2023

La llista de la compra de Carrefour per 30 euros
La llista de la compra de Carrefour per 30 euros / Carrefour

La cadena de supermercats Carrefour ha difós aquest dilluns la llista definitiva de productes de la cistella bàsica que podrà adquirir-se amb un preu màxim de 30 euros fins al 8 de gener del 2023 i en la qual destaca l'absència de llet, oli d'oliva, ous, llegums, fruites fresques, carns i peixos.

La campanya exclou, per tant, alguns dels productes que més s'han encarit en termes anuals: olis i greixos (28,6%), llet (22,6%), ous (22,5%), carn d'au (16,3%), llegums i hortalisses fresques (15,5%) i fruites fresques (15,1%).

Sí que hi ha oli de gira-sol, espirals vegetals de pasta, farina de blat, caldo de pollastre, llanda de tonyina en oli de gira-sol, mandonguilles en salsa, suc de taronja, llima, carlota i pa de motle.

Encara que no hi ha llet, sí que s'hi inclouen alguns bàsics per al desdejuni, com ara café, galetes María, flocs d'avena i cereals de dacsa. També hi ha productes com a xocolate blanc, te de llima, melmelada de bresquilla i pans per a hamburgueses.

Completen la llista, pel que fa a l'alimentació, les ofertes de sal marina, pésols en llanda, dacsa dolça en llanda, pimentons del piquillo, xampinyons en llanda i vinagre de vi blanc.

Productes d'higiene i neteja

Al marge dels productes alimentaris, la cistella també compta amb productes d'higiene i neteja, com ara llavaplats, detergent, lleixiu, netejavidres, dentífric, compreses, gel de dutxa i paper higiènic.

Tots els productes de la cistella són de la marca Carrefour i la companyia assegura que es tracta de "productes presents en qualsevol rebost" i garanteix que "s'ofereixen amb el preu més baix del mercat".

Carrefour farà una mesura similar a França. A Espanya, s'emmarca en la iniciativa de la vicepresidenta del govern, Yolanda Díaz, d'acordar amb les empreses de distribució un límit de preu per als productes bàsics, de manera que els ciutadans puguen esmortir la creixent inflació.

També et pot interessar