La CEV s'oposa als peatges sense corredor mediterrani

El president de la Confederació Empresarial, Salvador Navarro, manté que el sector del transport serà el més desfavorit

Un camió passa per un peatge de l'AP-7
Un camió passa per un peatge de l'AP-7 / À Punt NTC

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha manifestat aquest dimecres la seua oposició a aplicar peatges a les autovies, perquè el transport és "el sector més desfavorit" i fins que no estiga en funcionament el corredor mediterrani, "les mercaderies s'han de traure amb camió".

Navarro, després d'una reunió amb el president del PPCV, Carlos Mazón, s'ha referit així a l'anunci del govern central que presentarà en els pròxims mesos un pla per a introduir peatges en autovies a partir de 2024. Sobre aquest tema, ha advertit: "Totes les qüestions que s'imposen de forma unilateral no són ben rebudes".

En aquest sentit, ha assenyalat que "és una altra vegada el mateix", ja que ha recordat que fa sis o set mesos l'Executiu "va llançar un globus sonda" que ara "lamentablement" sembla que es confirma. En eixe sentit, Navarro ha criticat que "es torna a les capacitats recaptatòries que té aquest govern a la mínima en el canvi".

Salvador ha recalcat que el sector del transport és "el més desfavorit" i ha recalcat que és un sector "importantíssim a la Comunitat Valenciana". A més, ha recordat que Espanya és "un país perifèric i necessitem traure les mercaderies i, mentre no estiga el corredor mediterrani, s'ha de fer amb camió". Per això, sense voler entrar en les conseqüències que comportaran els peatges, s'ha mostrat en contra d'aquesta mesura en termes empresarials.

També et pot interessar

stats