Cent vols de regal per al passatger cent milions d'Air Nostrum

Un veí de Sagunt (Camp de Morvedre) es converteix en el passatger cent milions de la companyia valenciana, que compleix 28 anys

El passatger cent milions (centre), acompanyat del president d'Air Nostrum (esquerra) i del director de l'aeroport de València (dreta)
El passatger cent milions (centre), acompanyat del president d'Air Nostrum (esquerra) i del director de l'aeroport de València (dreta) / À Punt NTC

La vida pot canviar en un segon i la de José Carlos Castilla ho ha fet en ple vol entre Sevilla i Manises (Horta Sud). La tripulació d'Air Nostrum l'ha informat que era el passatger cent milions i, per a commemorar-ho, la companyia valenciana l'ha premiat amb un centenar de vols gratuïts. "M'ha tocat la loteria abans de Nadal", ha celebrat José Carlos després d'aterrar a l'aeroport de Manises amb un ram de flors a la mà, entre flaixos de la premsa gràfica. "M'alegre molt, i més que s'alegrarà la meua dona, a qui li encanta viatjar. Aprofitarem per a conéixer millor la geografia espanyola", ha explicat als periodistes el passatger, nascut a Puertollano (Castella-la Manxa) i veí de Sagunt, que havia agarrat un vol de treball.

A José Carlos l'ha rebut el director de l'aeroport i una delegació d'Air Nostrum. Aquesta empresa és un cas insòlit en la història empresarial valenciana: el de la creació d'una companyia aèria sense experiència prèvia en el sector que el 15 de desembre compleix 28 anys. La fita encara té més valor en el context d'alta volatilitat del sector: una de cada tres companyies no sobreviu al tercer any de vida i dos de cada tres abaixen la persiana després d'una dècada.

El d'Air Nostrum tampoc ha sigut un camí fàcil. Ha passat dues crisis fortes, l'última durant la Covid-19, a la qual ha sobreviscut amb un rescat de 111 milions d'euros. Enguany la xifra de passatgers ha crescut un 54%.

"Hem superat una pandèmia de la qual hem eixit altíssimament tocats, des del punt de vista financer, però ací estem i el temps que durarà", celebra el president de la companyia Carlos Bertomeu.

Destaca Bertomeu la connectivitat que Air Nostrum ha aportat a València, així com l'exportació de talent que ha fet a la indústria aeronàutica (els presidents d'Ibèria o d'IAG tenen cognom valencià i passat en la companyia). Però sobre totes les conquestes, en subratlla una: els milers d'històries humanes, en forma de retrobaments familiars, vacances i negocis que ha fet possible la companyia amb els cent milions de vols que hui celebra.

També et pot interessar

stats