Cemex ven el seu negoci de ciment i la planta de Bunyol per 155 milions de dòlars

Els diners s’utilitzaran per a impulsar el creixement de la companyia i per a pagar deutes

Imatge del logotip de la companyia mexicana Cemex
Imatge del logotip de la companyia mexicana Cemex / Europa Press

La mexicana Cemex, una de les majors productores de ciment del món, ha informat aquest divendres de la venda del seu negoci de ciment blanc, que inclou una planta a Espanya, situada a Bunyol, per 155 milions de dòlars, a la turca Çimsa Çimento Sanayi Veu Ticaret.

El consorci mexicà havia notificat un acord vinculant amb Çimsa Çimento el març de 2019, encara que en aquell moment va preveure una quantia de 180 milions de dòlars i tancar la venda durant la segona meitat d’aquell any.

La companyia va atribuir llavors la transacció a l'"optimització" de la seua cartera.

Els ingressos obtinguts d'aquesta desinversió s'utilitzaran principalment per a finançar l'estratègia de creixement de la companyia, mitjançant inversions complementàries en negocis i geografies clau, així com el pagament de deute, ha explicat la companyia aquest divendres en un comunicat. 

Malgrat aquesta venda, Cemex va afirmar que mantindrà els seus actius de ciment blanc, activitats de negoci i inversions relacionades a Mèxic i els Estats Units perquè no són part de la desinversió anunciada.

Cemex va anotar una pèrdua neta de 1.467 milions de dòlars en 2020 a causa de la crisi econòmica derivada del coronavirus, que a Mèxic va obligar a suspendre el sector de la construcció el març i l'abril passat.

Així i tot, la companyia ha aconseguir un benefici net de 665 milions de dòlars en el primer trimestre de 2021 gràcies a la recuperació general de l'economia, una dada que multiplica per més de 15 els a penes 42 milions guanyats en el mateix període de fa un any.

També et pot interessar

stats