CCOO i UGT es mobilitzen per a reclamar a Sanitat que complisca els acords amb el personal laboral a extingir

Gran part d'aquest col·lectiu prové de processos d'integració a la gestió pública, però manté condicions laborals desiguals respecte al personal estatutari

L'hospital Universitari de la Ribera, en una imatge d'arxiu
L'Hospital Universitari de la Ribera, en una imatge d'arxiu / Europa Press

CCOO i UGT han convocat aquest dimarts a les 11:00 hores una gran concentració davant del Palau de la Generalitat, per a exigir a la Conselleria de Sanitat que complisca els acords pactats amb els sindicats per a homogeneïtzar les condicions laborals del personal laboral a extingir amb les del personal estatutari.

Argumenten que gran part del personal prové de processos d'integració a la gestió pública, alguns fins i tot del 2018, i s'enfronten a condicions laborals "desiguals i precàries" respecte al personal estatutari. Una situació que, a més, "dificulta la gestió eficient de les gerències i incideix en la qualitat de l'assistència". La Conselleria es nega a reconéixer la validesa i argumenta que sense l'informe preceptiu d'Hisenda estan viciats de nul·litat, la qual cosa per als sindicats és "una excusa pobra".

Els representants dels treballadors acusen el govern de Mazón de "negar-se a complir" aquest acord, al qual es va arribar després de diverses jornades de vaga convocades en el primer semestre de 2023. L'incompliment afectaria més de 2.500 persones, que treballen entre els departaments de Salut de Torrevella, Alzira i en els serveis de ressonàncies i farmàcies sociosanitàries de Castelló, València i Alacant.

Lamenten que han passat sis anys des que "es va iniciar la primera negociació" i durant aquest temps s'han vist obligats a promoure mobilitzacions per aconseguir un calendari de millores laborals, registrats davant l'autoritat laboral. En el cas de les ressonàncies i farmàcies sociosanitàries, estan publicats en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) des del passat 3 d'agost.

En aquesta línia, assenyalen que crida l'atenció que el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, "s'haja manifestat públicament a favor d'homogeneïtzar les condicions de treball de tot el personal sanitari, però, en canvi, bloquege els acords que permeten acabar amb el greuge comparatiu que suposa que persones que exercisquen les mateixes funcions que les empleades públiques tinguen unes condicions laborals molt inferiors".

UGT i CCOO recalquen que "no estan disposats a renunciar als acords aconseguits després d'intenses negociacions i mobilitzacions", per la qual cosa fan una crida a tot el personal afectat i a la ciutadania per a "exigir fets i no paraules als responsables públics i la immediata aplicació dels acords".

També et pot interessar

stats