CCOO demana incloure els sindicats en la negociació amb els transportistes

El sindicat lamenta que les reunions, com la que està prevista aquest dilluns, es limiten al col·lectiu que representa les grans empreses del sector

Manifestació de transportistes a València
Manifestació de transportistes a València / À Punt NTC

CCOO ha reclamat aquest diumenge al govern espanyol que amplie la negociació per a acabar la vaga del transport i que incloga en la taula els sindicats, els autònoms i els xicotets empresaris. El secretari general del Sector de Carretera i Logística de CCOO, José Francisco Vegas Rosat, ha demanat a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, una taula de diàleg social amb els empresaris i sindicats per a buscar una solució a la "dantesca" situació del sector del transport de mercaderies per carretera.

"No pot continuar reunint-se exclusivament amb el Comité Nacional del Transport per Carretera (CNTC) i pretendre donar solucions al sector únicament amb l'opinió de les grans empreses del transport", ha manifestat Vegas. Així mateix, ha advertit que tot "ha rebentat" amb el preu del combustible com la "gota que ha fet vessar el got" d'un sector que ja hagué de fer una parada al desembre, convocada en aquell moment per les grans empreses, i que en té ara una altra convocada per una "horda d'autònoms i xicotets empresaris".

Amb aquesta petició, CCOO fa referència a la reunió prevista aquest dilluns entre tres ministres del govern espanyol i el Comité Nacional del Transport per Carretera (CNTC). Aquest col·lectiu és l'interlocutor del govern espanyol en matèria de transport, però no és un dels convocants de la vaga indefinida que va començar dilluns passat a tot Espanya i que comença a crear problemes puntuals d'abastiment. La vaga està convocada per la minoritària Plataforma en Defensa del Sector del Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional en protesta pels alts preus del combustible i no la secunden les associacions majoritàries. La plataforma no té representació en l'òrgan de diàleg del sector amb l'administració (el Comité Nacional del Transport per Carretera).

No creu que ha arribat el moment d'asseure's en una taula, analitzar els problemes i trobar solucions entre tots els agents que intervenen en el sector? José Francisco Vegas Rosado (CCOO)

"Tota la cadena de subministrament està ferida de mort. Si els grans transportistes, els més xicotets i els assalariats estan convocant cessaments d'activitat i vagues perquè no són viables els negocis i no val la pena treballar de conductor, no creu que ha arribat el moment d'asseure's en una taula, analitzar els problemes i trobar solucions entre tots els agents que intervenen en el sector?", ha qüestionat.

Sobre aquest tema, ha lamentat que "els treballadors estan sent explotats per xicotets empresaris, els xicotets dessagnats pels grans i els grans pel mercat". "El liberalisme i la desregulació practicada durant dècades és el que té, en la llei de la selva la cadena de subministrament també és piramidal", ha agregat.

D'aquesta manera, ha instat el govern espanyol, al qual no considera responsable d'aquest "escenari que es dibuixa des de fa dècades", a "agafar el bou per les banyes i tractar de solucionar" una situació que "ja ha tocat fons".

També et pot interessar

stats