Catalá anuncia el canvi del Pla Especial de Ciutat Vella per a prohibir pisos turístics

L'alcaldessa ha precisat que eixa modificació no afectarà la zona de Sant Francesc, on es podran fer edificis sencers d'apartaments turístics, ni a la plaça del Patriarca

Català este dilluns en la presentaió de Pla + Vivenda
Català, este dilluns en la presentaió de Pla + Vivenda / Ajuntament de València

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat este dilluns que el seu govern portarà esta setmana a la comissió d'Urbanisme la modificació del Pla Especial de l'any 2020 de Ciutat Vella perquè "no es facen més pisos turístics" en este districte.

Catalá ha precisat que eixa modificació no afectarà la zona de Sant Francesc, on es podran fer edificis sencers d'apartaments turístics, ni a la plaça del Patriarca.

L'alcaldessa ha justificat la mesura en el fet que Ciutat Vella és, en este moment, un dels barris de la ciutat amb major nombre d'apartaments turístics, un 10% amb relació a l'habitatge habitual, un percentatge que ha considerat ja "adequat".

Segons ha detallat, el Pla Especial de Ciutat Vella precisa una nova regulació que siga "concorde" al que han dictat els tribunals perquè tinga les "major de les garanties i seguretat jurídica" amb una nova ordenació, que haurà de passar per Patrimoni de la Generalitat per a la posterior aprovació en el ple municipal.

Catalá ha defensat, així mateix, que la moratòria general de llicències per a l'obertura d'habitatges turístics a la ciutat pretén "ordenar bé, posar les regles del joc clares i que hi haja seguretat jurídica per a tots", enfront del model del govern anterior "sense ordenances ni inspeccions".

L'alcaldessa ha reiterat la seua aposta per un turisme "sostenible i de qualitat", amb unes regles de joc "clares" i compatible amb la vida dels barris.

També et pot interessar

stats