Carlos Faubel: "La planta d'Almussafes té futur"

24 min.

Incertesa i preocupació. És l'ambient que es respira en la planta de Ford a Almussafes en relació amb el seu futur, un horitzó que es començarà a albirar demà en la reunió que mantindran a Colònia els representants del comité d'empresa europeu per a conéixer els plans de reestructuració que vol escometre la multinacional a Europa. Així s'ha expressat el president del comité d'empresa de la multinacional, Carlos Faubel. En declaracions a À Punt NTC Matí, Faubel ha posat en valor el treball realitzat per la divisió valenciana del gegant automobilístic, destacant que: "Hem fet un gran treball en els últims anys". Per aquest motiu, assegura  que "la planta d'Almussafes té futur". Tanmateix, el president del comité d'empresa de Ford no s'ha atrevit a donar un pronòstic, ja que, segons ha indicat, cal esperar el plantejament que faça la companyia.

"Esperem no tornar amb males notícies. Estem en un punt d'inflexió. Ford vol repensar el seu negoci de manera global a Europa, un canvi que serà radical", ha assegurat Faubel. En aquest sentit, el president del comité d'empresa de la multinacional ha comentat que no creu que en la reunió de Colònia es coneguen tots els detalls d'aquesta reestructuració, sinó les línies mestres de quina serà la política de Ford a Europa els pròxims anys. "La Ford dels pròxims anys no tindrà res a veure amb el model que coneixem actualment. Ara bé, les decisions que es prenguen tardaran dos o tres anys en tindre un impacte visible. Això sí, seran importants  i de segur que tindran un impacte profund en el futur", ha assegurat. 

Faubel ha parlat d'un "còctel explosiu" en relació a la sèrie d'esdeveniments que s'han conjugat per a arribar a la situació actual, entre elles, el Brexit o la transició energètica del motor de combustió a l'elèctric. En aquest aspecte, el president del comité d'empresa de Ford ha assenyalat que s'ha de fer "una transició sostinguda en el temps. Estan canviant els gustos per la mobilitat, però de segur que aquest procés tindrà un impacte en el nombre d'ocupacions", ha indicat. De la mateixa manera, s'ha pronunciat sobre el dièsel, i ha assegurat que és important que es faça, però de manera progressiva i que, malgrat tot, "és més important renovar el parc de vehicles". En relació amb aquest assumpte, Faubel ha apostat per un pla industrial estatal en què s'incloguen tots els actors i les línies mestres per a fer front al canvi, la repercussió del qual "serà brutal", segons ha reconegut.

stats