Càndid Penalba, president d'Ateval: "El sector tèxtil encara està viu"

El representat del tèxtil valencià confia que la cimera europea del sector a Ontinyent servisca d'aparador de les empreses valencianes i s'augmenten les inversions.

El president d'Ateval, Càndid Penalba, en 'À Punt NTC Matí'
El president d'Ateval, Càndid Penalba, en 'À Punt NTC Matí'

Espanya acull per primera vegada la convenció anual de la Confederació Europea del Tèxtil i la Confecció (Euratex). I ho fa a més en una localitat de la Vall d'Albaida, Ontinyent, eix d'un dels sectors industrials més importants de la Comunitat Valenciana, que dona treball a 25.000 persones i representa al voltant del 4% de la nostra economia. Una oportunitat única per a mostrar al vell continent què és allò que es fa a les empreses valencianes del sector.

Un gran aparador, com ho ha definit Càndid Penalba, president de l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (Ateval). En declaracions a À Punt NTC Matí, el representant d'Ateval ha confiat que l'acolliment d'aquesta cimera del tèxtil servisca per a potenciar el sector al nostre territori i impulse les inversions, un suport que ajudaria encara més aquesta indústria, "encara viva", segons Penalva, després de tots aquests anys de crisi econòmica.

En aquest sentit, el president d'Ateval, ha destacat que ja hi ha inversors europeus interessats a diversificar el seu negoci i tal vegada la Comunitat Valenciana podria ser una de les escollides. En la mateixa línia s'ha expressat Pepe Serna, secretari general d'Ateval, que en declaracions a Les notícies del matí ha posat l'ull en la cooperació com un dels valors clau perquè el tèxtil continue sent un dels sectors de referència de la indústria valenciana. L'assignatura pendent d'aquesta indústria, segons Serna, la formació professional.

També et pot interessar

stats