Els càmpings valencians superaran el 90% d'ocupació a l'agost

Les reserves avancen a bon ritme fins i tot per a la primera quinzena de setembre a causa de les altes temperatures

Un camping, en una imatge d'arxiu
Un càmping, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els càmpings de la Comunitat Valenciana tindran una ocupació mitjana per damunt del 90% durant el mes d'agost, segons dades de la Federació Espanyola de Càmpings (FEEC). Els bungalous fregaran el 100% d'ocupació i les parcel·les a l'aire lliure per a caravanes, autocaravanes i càmpers estaran a un 80%, i sobretot fins al 20 d'agost, centenars d'establiments penjaran el cartell de complet. Tot i això, la FEEC ha destacat el bon ritme de les reserves per a la primera quinzena de setembre a causa de les altes temperatures.

Pel que fa a la despesa mitjana, s'esperen entre 120 i 140 euros diaris per família, amb una estada mitjana de set dies. Els establiments han informat d'un consum menor, tal com ja va ocórrer l'any passat, amb una reducció al voltant del 20%. La baixada es concentra sobretot en restauració i en les activitats esportives i lúdiques. Els càmpings també han apujat les tarifes un 5%, tot i que l'encariment dels subministraments bàsics com la llum, l'aigua o gas ha sigut de fins a un 10%, segons la FEEC.

La presidenta de la FEEC, Ana Beriain, ha assegurat que s'està “davant d'un nou estiu històric amb centenars de càmpings complets”. “Al contrari que en altres ofertes de vacances, el client de càmping manté el nombre de dies de vacances previstes, al voltant d'una setmana, però reduint un 20% la despesa en els nostres establiments”.

Les xifres d'ocupació són similars a les del conjunt d'Espanya, on l'ocupació també serà superior al 90% de mitjana a Andalusia, Regió de Múrcia i la província de Barcelona. Es preveu arribar al 90%, sempre que l'oratge acompanye, a les comunitats del nord com Galícia, Cantàbria, Astúries o el País Basc. Èxit també a l'interior, amb ocupació semblant a Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Madrid, Navarra, La Rioja i Extremadura.

També et pot interessar

stats