El camp i els vehicles són els grans afectats per la inusual pedregada de dissabte

A Benicarló, epicentre de la tempesta, aquest dilluns era dia d'avaluar danys i fer reparacions

Danys provocats per la pedregada

La inusual pedregada estiuenca d'aquest dissabte, que ha descarregat pedra de mides que no s'havia vist fins ara a les comarques del nord, ha causat nombrosos danys materials, sobretot als camps de cultiu i als vehicles que estaven aparcats al carrer.

Les hortalisses d'estiu i els melons d'Alger són els més perjudicats, ja que en molts casos s'ha perdut fins al 95% del producte, que ja estava a punt per a la collita. A la cooperativa de Benicarló, per exemple, s'han perdut uns dos milions i mig de quilos, explica el seu cap de producció Javier Rilo.

També els cítrics han patit els efectes de la pedra, ja que, segons el president de la Unió de Llauradors i Ramaders, les tempestes de dissabte han afectat unes 2.400 hectàrees i han causat un impacte negatiu econòmic d'uns huit milions d'euros.

Això pel que fa al camp, però també a la ciutat hui era dia d'avaluar els danys. A Benicarló (Baix Maestrat), que va ser l'epicentre de la tempesta, s'han pogut veure llargues cues als tallers mecànics que anaven creixent a mesura que avançava el matí. Els colps produïts per aquestes pedres tan inusualment grans han causat destrosses en els vehicles que no estaven a cobert, sobretot a les llunes.

També les oficines de les asseguradores han tingut molt de treball al llarg del dia a causa dels danys patits per vehicles i domicilis.

També et pot interessar

stats