Pedres com no s'havien vist mai a les comarques del nord

Vidrieres trencades i cotxes damnificats són les destrosses més comunes ara per ara, a l'espera que es faça un balanç en profunditat dels desperfectes al camp i altres àmbits

Pedregada a Benicarló
Pedregada a Benicarló / Rafa Rodríguez

Les comarques del nord van veure aquest dissabte ploure pedres d'un tamany que no havien vist mai i s'han despertat amb vidrieres trencades i cotxes damnificats. Són les destrosses més comunes ara per ara, a l'espera que es faça un balanç en profunditat dels desperfectes al camp.

Poblacions com ara Benicarló, Atzeneta del Maestrat o Benafigos han sigut de les més afectades per les intenses arruixades i tronades. L'Aemet ha informat que el tipus de pedra que va caure és el quatre, la categoria més gran, que es correspon a la grandària d'una nou o superior.

Aquest fenomen és més freqüent a les zones d'interior de la Comunitat Valenciana, però no és tan habitual a les comarques del litoral. De fet, l'observatori de Castelló de la Plana ha notificat les pedres més gran caigudes a la zona des que es van iniciar les observacions l'any 1945.

A primera hora d'aquest diumenge, però, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, ha donat per finalitzada la preemergència de nivell taronja per pluges i tempestes a les comarques del nord. El balanç de les precipitacions registrades segons les dades de l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) és de fins a 42 l/m² a Vallibona, als Ports. I tot i que els pròxims dies es poden tornar a formar tronades a les comarques de l'interior, no s'espera que siguen ni tan intenses ni tan extenses com les de diumenge.

També et pot interessar

stats