El calcer valencià exporta 1.367 milions d'euros el 2022, un 17,48% més

Acaparen 48 dels 100 expositors espanyols en la Fira de Milà, sobretot d'Elx, amb 33. La vista està posada a la Xina i el Japó i a consolidar els mercats d'Itàlia, França i els EUA

Visita de Ximo Puig i Rafa Climent al Saló Internacional del Calcer de Milà
Visita de Ximo Puig i Rafa Climent en el Saló Internacional del Calcer de Milà / Twitter: @GVAeconomia

Les empreses de calcer de la Comunitat Valenciana consoliden el seu pes en els mercats internacionals amb una exportació durant el 2022 de 1.367 milions d'euros, un 17,4% més i quasi la meitat del total espanyol, que va depassar els 3.000 milions. Així mateix, ha augurat una "temporada de rècord" de les exportacions en 2023, amb vendes de vora 1.500 milions d'euros. Ara, la vista està posada a la Xina i el Japó i a consolidar els mercats d'Itàlia, França i els Estats Units.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha oferit aquesta dada en la segona jornada de la Fira del Calcer de Milà, la principal del sector a Europa i on les empreses valencianes acaparen 48 dels 100 expositors espanyols en el certamen, sobretot d'Elx, amb 33.

Puig ha destacat l'esforç que fa el calcer valencià i espanyol per estar ben situat "en la fira més important". El president ha remarcat la capacitat de superació que històricament han protagonitzat les empreses sabateres valencianes a partir de la innovació, la capacitació tecnològica i la formació.

Segons ha afirmat Puig, ara és el moment d'"avançar i continuar consolidant la posició" en el món d'aquest sector que ocupa directament 22.000 persones sobretot a les comarques del Vinalopó, amb Elx, Elda i Petrer i Villena com a epicentres, i que genera molts més llocs de treball indirectes.

També ha posat l'accent en la incorporació necessària dels joves a aquesta indústria per a garantir-ne el futur.

També et pot interessar

stats