Ximo Puig assisteix al Saló del Calcer de Milà per a donar suport al sector

Quasi la meitat dels expositors que acudeixen a la fira són de la Comunitat Valenciana, principalment de les comarques del sud

Imatge d'arxiu del Saló del Calçat de Milà de 2019
Imatge d'arxiu del Saló del Calcer de Milà de 2019 / La Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, assistirà aquest dilluns al Saló Internacional del Calcer de Milà amb l'objectiu de donar el suport al sector per a l'eliminació i la rebaixa d'aranzels que en facilite l'entrada a nous mercats.

“Des del Consell estem impulsant i donant suport als acords de la Unió Europea amb nous espais comercials de manera que el nostre calcer puga entrar-hi en les millors condicions”, ha explicat el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig. “El sector del calcer està fent un esforç per consolidar mercats d'alt poder adquisitiu com el Canadà, el Japó, Austràlia o els EUA, llocs on s'exigeix una gran excel·lència del producte”, ha afegit

El Saló del Calcer de Milà, líder del sector a escala mundial, constitueix un esdeveniment de referència per a distribuïdors de tot el món i especialment per a les empreses de calcer valencianes. Així, vora la meitat dels expositors nacionals presents en la fira, 48 de 100, procedeix de la Comunitat Valenciana, principalment de les comarques del sud, d'on arriben 43 expositors. 

La fira, que se celebra dues vegades a l'any, sempre abans del començament de la temporada d'estiu i hivern, constitueix una gran oportunitat perquè les empreses coneguen de primera mà quines són les tendències i estratègies que influiran en la comercialització del calcer en els pròxims mesos.

Un sector clau a les comarques del sud

El calcer constitueix una de les principals indústries de la comarca del Vinalopó, amb un nucli potent a Elx, on també se situen nombroses indústries auxiliars de components.

A la Comunitat Valenciana es localitza el 66% de les empreses actives fabricants de cuir i calcer del conjunt del país, unes dades que suposen unes 2.000 empreses respecte a les 3.000 que té Espanya. 

La indústria del cuir i el calcer de la Comunitat Valenciana genera un valor de més de 1.000 milions d'euros anuals. El calcer de pell és el producte que més s'exporta i Alemanya, França, els EUA i Italià són els principals destins de les vendes valencianes a l’exterior.

També et pot interessar

stats