CaixaBank, la primera entitat que s'adhereix a les mesures per a ajudar els hipotecats vulnerables

El president del banc defén que és el "principal interessat a donar suport al conjunt de la societat"

La seu de CaixaBank a Barcelona en una imatge d'arxiu
La seu de CaixaBank a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El consell d’administració de CaixaBank ha aprovat aquest dijous adherir-se al codi de bones pràctiques per a deutors hipotecaris en risc de vulnerabilitat, i es converteix així en la primera financera que se suma a aquesta iniciativa, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

El banc s’adscriu així a l’ampliació del codi de bones pràctiques vigent i també al nou, que tindrà un règim transitori de dotze anys, tal com va aprovar aquesta setmana el Consell de Ministres.

El govern espanyol va aprovar dimarts passat un paquet de mesures per a alleujar la càrrega hipotecària a més d’un milió de llars vulnerables o en risc de vulnerabilitat per l’increment de l’euríbor.

Les mesures previstes en l’ampliació del codi vigent són aplicar les carències de cinc anys en el capital de la hipoteca i una reducció del tipus d'interés aplicable fins a l’euríbor menys el 0,1% quan l’increment del esforç hipotecari siga superior al 50%, així com una carència de dos anys i un allargament del termini de fins a set anys si aquest increment és inferior al 50%.

Després de l’aprovació de la norma, la banca espanyola té quatre setmanes per a estudiar el text a fons, encara que la gran majoria d’entitats ja manifestava dimarts passat la bona intenció de sumar-se als acords en benefici de la seua clientela.

També et pot interessar

stats