Caixabank guanya un 17% en el primer semestre sense tindre en compte els beneficis de la fusió

De gener a juny, l’entitat obté 1.573 milions d’euros més que el mateix període de l’any anterior si no es tenen en compte els guanys extraordinaris derivats de la fusió

Seu corporativa de Caixabank
Seu corporativa de CaixaBank / Europa Press

Caixabank ha tingut en els primers sis mesos de l’any un 17,1% més que durant el mateix període de l’any anterior, el que en termes absoluts són 1.573 milions d’euros més. Els beneficis són del 23,1% si no es consideren els guanys extraordinaris derivats a la fusió amb de Bankia amb la Caixa, que va tindre lloc l’exercici passat.

El resultat dels beneficis, amb els impactes de la integració, representa una caiguda del 62,4% interanual respecte als 4.181 milions de l’any passat, segons ha comunicat CaixaBank aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El grup ha aconseguit els 704.505 milions d'euros d'actiu total.

El banc ha atribuït el resultat al "fort augment" de l'activitat comercial i a les sinergies de la integració, ja que en aquests primers sis mesos del 2022 la nova producció en hipoteques ha crescut un 58%, el finançament al consum un 21% i la nova producció de crèdits a empreses i banca corporativa un 57%.

Els resultats del primer semestre mostren l’estabilitat dels ingressos de CaixaBank, malgrat el descens del marge d'interessos (-3,6%) derivat de l'entorn de tipus d'interés negatius fins a mitjan semestre.

També et pot interessar

stats