Brussel·les planteja prorrogar l'excepció ibèrica fins a finals del 2023

La Comissió Europea descarta allargar més aquesta mesura temporal, per a abaratir la factura de la llum, a pesar de les demandes del govern espanyol

L'anomenada ’excepció ibèrica' limita el preu del gas natural destinat a generació elèctrica
L'anomenada "excepció ibèrica" limita el preu del gas natural destinat a generació elèctrica / Compromís
20 de gener 2023 - 14:27

La Comissió Europea planteja a Espanya i Portugal una pròrroga de sis mesos de l'anomenat mecanisme ibèric que limita el preu del gas que s'usa per a produir electricitat, fins a finals del 2023.  En tot cas, la Comissió Europea descarta allargar més aquesta mesura temporal, per a abaratir la factura de la llum, a pesar de les demandes del govern espanyol.

Fonts diplomàtiques afirmen que la vicepresidenta de la Comissió Europea responsable de Competència, Margrethe Vestager, va traslladar aquesta possibilitat a la vicepresidenta espanyola per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i al seu homòleg portugués, Duarte Cordeiro, en la reunió que van mantindre dimecres.

No obstant això, les converses entre totes dues parts continuen a nivell "tècnic", segons precisen totes les fonts consultades, que recorden que encara no hi ha res decidit sobre la possible extensió de l'excepció ibèrica més enllà del 31 de maig. Encara cal tancar els detalls, abans que s'aprove esta ampliació.

També et pot interessar

stats