Brussel·les empitjora les previsions de creixement i de dèficit per a Espanya

L’economia espanyola creixerà enguany un 2,6%, dues dècimes menys que en el pronòstic anterior.

El secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ángel Gurría
El secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ángel Gurría / Efe

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) preveu que el PIB d’Espanya cresca enguany un 2,6%, dues dècimes menys que en el pronòstic anterior. Per a l’any que ve, la institució preveu un creixement d’un 2,2%, també dues dècimes menys, i d’un 1,9% per al 2020.

Igualment, l’OCDE ha rebaixat les previsions de dèficit al 2,7% del PIB enguany, i a l’1,8% el 2019, tres dècimes més del que estava previst inicialment, segons arreplega l’última edició del seu informe sobre perspectives econòmiques per al 2018.

La bona salut de la demanda interna, afavorida pels tipus d’interés baixos i per mesures pressupostàries com l’increment salarial i de les pensions, serà en gran manera la responsable que Espanya continue creixent i creant llocs de treball, encara que a un ritme progressivament decreixent.

Lluitar contra l’abús de contractes temporals

L’organització ha incidit en la segmentació del mercat laboral espanyol, amb elevades taxes d’atur juvenil i de llarga durada. Els autors de l’informe creuen que “la clau” és lluitar contra l’abús de contractes temporals, per a reduir la dualitat del mercat laboral, i recomanen altres receptes com augmentar les places d’educació infantil de 0 a 3 anys per a promoure l’accés de les dones al treball o millorar la formació professional.

També et pot interessar

stats