Brussel·les avala els bons socials de 240 euros per a contractar internet

La mesura pretén reduir la bretxa digital i estarà vigent fins a final del 2023

Pedro Sánchez durant la presentació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència
Pedro Sánchez durant la presentació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència / À Punt NTC

La Comissió Europea ha avalat aquest dijous el pla del govern espanyol que concedirà bons socials de fins a 240 euros a l'any a llars vulnerables perquè puguen contractar internet de banda ampla.

La iniciativa compta amb una dotació total de 30 milions d'euros i s’emmarca dins del pla espanyol de recuperació, aprovat per la Unió Europea, amb el qual l’Estat absorbirà quasi 70.000 milions d’euros durant els pròxims cinc anys.

L'objectiu d’aquesta mesura és ajudar les llars i els consumidors individuals que es troben en dificultats econòmiques a millorar les subscripcions a internet de banda ampla o a contractar-ne de noves perquè la velocitat de descàrrega siga d'almenys 30 megabits per segon. 

Les ajudes tindran forma de bons socials concedits mensualment als consumidors per a una quantitat total anual de 240 euros per beneficiari i estaran vigents fins al 31 de desembre del 2023.

Brussel·les considera que aquesta mesura ajudarà a assolir la finalitat de reduir la bretxa digital que pateixen les llars vulnerables a Espanya, en línia amb els objectius estratègics europeus en relació amb la transició digital.

També et pot interessar

stats