El BOE publica els nomenaments de Joan Calabuig i Enrique Vidal com a nous presidents dels ports de València i Castelló

Substitueixen en el càrrec Aurelio Martínez i Rafa Simó, respectivament 

Joan Calabuig (esquerra) i Enrique Vidal (dreta), nous presidents dels ports de València i Castelló
Joan Calabuig (esquerra) i Enrique Vidal (dreta), nous presidents dels ports de València i Castelló / À Punt NTC

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest divendres els nomenaments de Joan Calabuig i d'Enrique Vidal Pérez com a presidents de l'Autoritat Portuària de València i Castelló, respectivament.

El nomenament de Joan Calabuig com a nou president de l'Autoritat Portuària de València (APV) es produeix en substitució de l'ixent Aurelio Martínez, qui havia traslladat al president de la Generalitat la voluntat d'abandonar el càrrec. En els últims anys l'economista, de 76 anys, s'havia situat al centre de les tensions polítiques al votant de l'ampliació del port de València, que ha enfrontat el PSPV amb Compromís, amb motiu de la conveniència o no d'una nova declaració d'impacte ambiental. L'assumpte l'haurà de reprendre ara Calabuig, que fins al relleu ocupava el càrrec de secretari autonòmic de Relacions Institucionals amb la Unió Europea. Nascut el 24 de maig de 1960 a València, va estudiar Dret a la Universitat de València i el Màster Executive en Direcció i Administració d'Empreses MBA.

D'altra banda, Enrique Vidal és el nou titular de PortCastelló en substitució de Rafa Simó, que liderarà la llista del PSPV a les Corts per la circumscripció. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i màster universitari en Cooperació per al Desenvolupament de l'UJI, universitat en la qual ha treballat com a professor associat. També va ser degà del Col·legi d'Economistes de Castelló i president del consell del Col·legi d'Economistes de la Comunitat Valenciana. Actualment, és vocal del Consell Social de l'UJI, i de la Fundació Universitat Empresa. La seua trajectòria professional destaca per la gestió en el món empresarial. Cajamar —abans Caixa Rural Credicoop i Ruralcaja—, la Ciutat de les Arts i les Ciències o Aerocas són alguns dels llocs en què ha ostentat càrrecs de direcció.

També et pot interessar

stats