El BBVA acatarà la decisió sobre el pagament de l'impost d'actes jurídics documentats

L'entitat financera es troba a l'espera de la resolució del cas el pròxim 5 de novembre en el Tribunal Suprem.

Europa Press
Europa Press

El conseller delegat de BBVA, Carlos Torres, ha dit aquest dimarts que el Tribunal Suprem no pot penalitzar les entitats que "compleixen la llei en tot moment". Torres s'ha referit d'aquesta manera a la resolució que el Tribunal Suprem ha de prendre el 5 de novembre sobre l'impost d'actes jurídics documentats, conegut com l'impost hipotecari.

Durant la presentació dels resultats del tercer trimestre de l'any, el conseller delegat del BBVA ha defés la correcta actuació dels bancs respecte a la legislació vigent. El directiu, tot i que ha afirmat que BBVA acatarà la sentència de l'alt tribunal, entén que, pel principi de seguretat jurídica, no es podria penalitzar les entitats que han complit les normes.

En el cas que es produïsca un canvi en la jurisprudència que encarisca la concessió d'hipoteques, el BBVA ha assenyalat que les noves condicions hipotecàries seran regulades per cada entitat en funció de l'alteració dels costos.

De moment, el BBVA està operant amb normalitat en la signatura d'hipoteques, però el conseller delegat reconeix que alguns clients han preferit esperar el pronunciament sobre l'impost.

Es tracta d'una decisió sense precedents qu està tenint una enorme repercussió econòmica i social. Alguns jutjats han decidit ajornar les vistes relacionades amb l'impost d'actes jurídics fins que es resolga la situació.

També et pot interessar

stats