Bars i restaurants adverteixen que desapareixeran 12.000 ocupacions si retiren les escurabutxaques

La patronal ha presentat 18.000 firmes en contra d'aquesta norma de la nova llei del joc que s'està tramitant.

Rafael Ferrando, secretari general de la FEHV, ha aclarit en 20h NTC que ells no són establiments de joc.

El president de la Confederació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Manuel Espinar, ha advertit aquest dilluns que si s'eliminen les màquines escurabutxaques en bars i restaurants, podrien desaparéixer 12.000 ocupacions a la regió. A més, ha criticat que la nova llei del joc que s'està tramitant actualment "demonitza" aquest subsector.

Així ho ha assenyalat després d'entregar juntament amb responsables de la Federació Empresarial d'Hoteleria de València (FEHV) i d'associacions del món de les màquines recreatives (Andemar, Asvomar i Apromar) un escrit per a sol·licitar diàleg sobre les esmenes a aquesta llei juntament amb 18.000 firmes recollides en contra de la norma.

L'objectiu de la petició és "evitar l'aprovació de mesures com la prohibició de màquines recreatives i d'apostes en locals d'hoteleria, l'obligació de retirar-les al venciment de les seues autoritzacions quan el local es troba a menys d'una determinada distància d'un centre educatiu, sanitari o esportiu o l'obligació d'implantar un comandament d'activació i/o sistema d'identificació en les màquines instal·lades en aquests locals".

Nul·les incidències relacionades amb el joc després de 10.000 inspeccions

Conhostur considera que són "mesures desproporcionades, tenint en compte les nul·les incidències relacionades amb el joc que s'han produït en locals d'hoteleria". Així ho demostra, segons els hotelers, l'últim informe elaborat per la subdirecció del joc, que certifica que en cap de les 10.000 inspeccions realitzades a locals d'hoteleria s'ha produït cap contratemps gràcies a la labor de supervisió per part de l'hoteler.

Per això, sol·liciten un període de diàleg per a buscar punts de trobada i propostes consensuades davant de la tramitació del text legal.

El 60% dels 34.000 bars i restaurants tenen màquines

"Un 60% dels bars i restaurants de la Comunitat Valenciana disposen d'aquesta mena de màquines, és un acte complementari; no som salons de joc, la gent entra a consumir i la màquina forma part de l'oci del client quan està en el local", ha dit.

A més, ha posat l'accent que les màquines escurabutxaques "formen part també dels recursos del compte d'explotació dels bars" i si es retiraren podrien desaparéixer 12.000 llocs de treball sol en l'hoteleria. Espinar ha recordat que el 60% dels 34.000 bars i restaurants tenen màquines de tipus b i una màquina "està pagant el cost anual de la Seguretat Social d'un treballador i mig".

"El joc és una activitat incidental i complementària"

En aquest sentit, Rafael Ferrando, secretari general de la FEHV, ha aclarit en 20h NTC, que ells no són establiments de joc: "Som establiments d'hoteleria on el joc és una activitat incidental i complementària".

No obstant això, ha assenyalat que les màquines ajuden al finançament de les empreses, "la majoria de les quals són familiars o xicotetes empreses".

També et pot interessar

stats