El barri alacantí de Sant Blai registra la pujada més gran del lloguer d’Espanya

En només un any el preu del lloguer s’ha incrementat en un 30% i hi ha llistes d’espera a les immobiliàries

El barri de Sant Blai-PAU d'Alacant és on més ha pujat el preu de lloguer de tot Espanya en l'últim any / À Punt NTC

El barri de Sant Blai-PAU d'Alacant és on més ha pujat el preu de lloguer de tot Espanya en l'últim any. Actualment, llogar un pis costa vora un 30% més que fa dotze mesos i hi ha llistes d'espera en les immobiliàries, que parlen d'un màxim històric de creixement, vora un 30% en l'últim any. 

Fernando Abarca, de Gestión Inmobiliaria Abarca, afirma a À Punt NTC que en el moment en què trauen un immoble al mercat, hi ha una llista d’espera d’unes 25 o 30 persones amb les quals han de contactar per si estan interessades. 

Ara mateix llogar un habitatge de dos dormitoris i huitanta metres quadrats costa 700 euros mensuals en aquest barri, que ha guanyat vora 3.000 habitants en menys d'una dècada i és buscat per la comunicació amb el centre d'Alacant.

Si el comparem amb barris molt demandats a altres ciutats espanyoles, puja més que a zones com Ciutat Vella (Barcelona), o el Portitxol, de Palma, amb un 29% i 26,3% d'augment interanual, respectivament, segons el portal Idealista.

També fulmina rècords propis la ciutat d'Alacant en el seu conjunt, que com a mitjana registra un creixement sostingut del preu lloguer del 8,2%. I toquen sostre els preus a barris residencials com el Pau V de la platja de Sant Joan, on els lloguers creixen un 40% els últims tres anys.

També et pot interessar

stats