Bankia guanya un 54% menys en el primer trimestre pel coronavirus

La crisi sanitària obliga l'entitat a fer una dotació extraordinària de provisions de 125 milions d'euros.

Bankia guanya un 54% menys en el primer trimestre pel coronavirus
Bankia guanya un 54% menys en el primer trimestre pel coronavirus

Bankia, amb seu social a València, ha registrat un benefici net de 94 milions d'euros durant el primer trimestre de 2020, un 54% inferior a l'obtingut fa un any, com a conseqüència de l'avançament de provisions per a fer front a possibles contingències derivades de la situació generada pel coronavirus.

En concret, l'entitat ha realitzat en el trimestre una dotació de provisions de caràcter extraordinari de 125 milions d'euros, amb l'objectiu de reforçar encara més el balanç i comptar així amb la "màxima flexibilitat" per a atendre les necessitats financeres de la clientela, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. Sense aquest efecte, el benefici hauria registrat un descens del 11,3%.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat que l'entitat ha realitzat una provisió extraordinària que fa que la xifra total de provisions s'haja més que duplicat. "L'important és que, a pesar d’aquest esforç, tornem a ser capaços de generar capital en el trimestre, i Bankia hui té els nivells de solvència més alts dins dels bancs espanyols", ha destacat.

"En el curt termini ens enfrontarem a uns moments encara complexos, en els quals l'evolució de la pandèmia serà molt determinant. Però hem d'anar preparant ja l'eixida d'aquesta crisi i fer-ho amb determinació perquè el futur no està escrit, l'escrivim nosaltres. El futur el construïm entre tots", ha afegit.

El marge brut suma 823 milions (+1,1%) gràcies als ingressos més grans obtinguts per vendes de carteres de renda fixa i l'evolució de les comissions (+9%).

D'altra banda, la taxa de morositat descendeix fins al 4,9% i la taxa de cobertura de saldos dubtosos arriba al 55,3%, la qual cosa suposa 1,3 punts per damunt del nivell registrat en el trimestre anterior.

També et pot interessar

stats