El Banc Sabadell triplica els beneficis i guanya 783 milions fins al setembre

L'entitat, amb seu a Alacant, repartirà dos cèntims bruts per acció el pròxim 24 de desembre.

El Banc Sabadell triplica els beneficis i guanya 783 milions fins al setembre
El Banc Sabadell triplica els beneficis i guanya 783 milions fins al setembre

El Banc Sabadell ha registrat un benefici net atribuït de 783 milions d'euros fins al setembre, la qual cosa suposa un 216% més en comparació amb el mateix període de l'any passat, quan el benefici es va situar en 248 milions. Aquests resultats s'expliquen perquè el banc no ha tingut enguany els càrrecs extraordinaris que va suportar el 2018 pels problemes de la migració informàtica de la filial britànica TSB i pel sanejament immobiliari.

Segons ha informat aquest divendres l'entitat financera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), els ingressos del negoci bancari, que inclou el marge d'interessos i les comissions netes, mostren un creixement sostingut amb un augment interanual de l'1,6% a nivell grup, i en termes trimestrals es mantenen estables i creixen a tipus de canvi constant un 0,6%.

A més, l'entitat, amb seu a Alacant, recuperarà el pagament del dividend en accions després de dos anys amb una política de retribució a l'accionista 100% en efectiu. Així, el pròxim 24 de desembre repartirà un dividend de 0,02 euros bruts per acció, que pagarà amb l'entrega d'accions pròpies en autocartera.

Reducció d'actius problemàtics

El saldo d'actius problemàtics del Banc Sabadell arriba a 7.424 milions d'euros al tancament del setembre, dels quals 6.391 milions corresponen a actius dubtosos i 1.032 milions a actius adjudicats, la qual cosa suposa una reducció durant l'any de 855 milions d'euros. En el tercer trimestre, l'entitat presidida per Josep Oliu ha reduït els actius problemàtics en 829 milions d'euros, principalment per la venda de carteres.

També et pot interessar

stats