El Banc Mundial millora el pronòstic global d’enguany, però empitjora el del 2024

La institució internacional alerta que el creixement mundial s'ha desaccelerat

Imatge d’arxiu d’Ajay Banga, president del Banc Mundial
Imatge d’arxiu d’Ajay Banga, president del Banc Mundial / World Economic Forum

El Banc Mundial alerta que el creixement mundial s'ha desaccelerat i el risc que sorgisquen tensions financeres en els mercats emergents i economies en desenvolupament s'està intensificant. Així ho ha constatat en el seu informe "Perspectives econòmiques", on ha revisat a l'alça el seu pronòstic de creixement global per al 2023, però ha empitjorat el de l'any que ve.

L'economia mundial es troba "en una situació precària", assegura la institució internacional, que ara espera una expansió del PIB mundial del 2,1%, davant de l’1,7% que augurava el mes de gener. En canvi, per al 2024 ha retallat tres dècimes el pronòstic, fins al 2,4%, i anticipa un rebot del 3% de l'activitat el 2025.

En el cas de les economies avançades, el Banc Mundial preveu que el PIB creixerà un 0,7% enguany i un 1,2% el següent, mentre que el 2025 augmentarà un 2,2%. En el cas de l'eurozona creixerà un 0,4% enguany, quatre dècimes més del que es preveu al gener, però el ritme d'expansió previst per al 2024 es moderarà a l'1,3%, tres dècimes menys de l'anticipat prèviament. 

"La manera més segura de reduir la pobresa i ampliar la prosperitat és a través de l'ocupació. No obstant això, el creixement més lent fa que la creació de llocs de treball siga molt més difícil", ha afirmat Ajay Banga, president del Grup Banc Mundial. "És important tindre present que les previsions del creixement no representen un destí inexorable. Tenim l'oportunitat d'invertir la tendència, però tots hem de treballar junts per a aconseguir-ho", ha apuntat.

També et pot interessar

stats