Baixa en picat la venda de vehicles dièsel

A la Comunitat Valenciana només representen el 10% de les vendes

Baixa la venda de vehicles dièsel / À Punt NTC

La venda de vehicles dièsel està en caiguda. Encara que a Espanya actualment el parc mòbil encara és dièsel, si el 2015 el 62% dels cotxes que es compraven eren dièsel, el 2022 han passat a representar només el 17%. I a la Comunitat Valenciana ara mateix el 50% dels cotxes que es venen són de gasolina, el 40% híbrids i només el 10% són dièsel, segons afirma Raúl Morales, cap de comunicació del concessionari Faconauto. 

Vendes del vehicle Dièsel a Espanya
Vendes del vehicle Dièsel a Espanya / À Punt NTC

Un canvi de mentalitat davant de la descarbonització de la mobilitat ens fa apostar més pels vehicles de gasolina i els híbrids. De fet, hi ha marques que ja han deixat de fabricar models de gasoil, com ara Renault, que en els últims models que ha llançat només tenen motors microhíbrids o completament híbrids, explica Manuel García, cap de vendes del concessionari que la marca francesa té a Burjassot. 

Però malgrat la davallada del dièsel, les veus expertes afirmen que el vehicle de combustió continuarà com a primera opció durant uns quants anys, ja que si bé la llei de canvi climàtic i transició ecològica marca que s’han de deixar de fabricar el 2035, es podran seguir utilitzant fins al 2050.

També et pot interessar

stats