Baixa la firma d'hipoteques a l'espera de la decisió del Suprem

L'Associació Espanyola de Banca reconeix "cert alentiment" mentre l'alt tribunal estudia qui ha de pagar l'impost.

Pis en venda
Pis en venda / Europa Press

El president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán, ha reconegut "cert alentiment" en la signatura d'hipoteques després que el Tribunal Suprem haja decidit posposar fins al 5 de novembre la decisió sobre l'impost de les hipoteques.

"Hi ha cert alentiment" però "no paralització", ha assegurat Roldán, per a qui és important que el crèdit fluïsca i que la banca finance l'economia. 

Roldán ha fet aquestes declaracions en una entrevista en la Cadena Ser, en la qual també ha negat que la banca cridara al Tribunal Suprem per a alertar del risc que podria tindre la seua sentència del 18 d'octubre que obligava el banc i no el client al pagament de l'impost de les hipoteques. Una sentència que va quedar en suspens l'endemà, fins que l'alt tribunal l'estudie.

La banca vol que els canvis tributaris no tinguen efectes retroactius

Roldán ha dit que no s'ho esperava, que va ser una sorpresa absoluta, i destaca que "radicalment no", la banca no va cridar el Suprem.

Així mateix, el president de l'AEB ha insistit que la banca complia la normativa fiscal que existia, que el sector no té aquests diners dels clients, i que els canvis tributaris no poden tindre efectes retroactius.

Preguntat per si els bancs repercutiran al client l'import d'aquest impost si finalment són les entitats les que han d'assumir el pagament, el president de l'AEB ha advertit que la banca és com qualsevol indústria i, si augmenten els costos, cal pensar a quin preu pots vendre aquest producte.

En la pràctica, ha afegit, dependrà de la política comercial de cada entitat i de la competència del sector, que "és enorme", ha manifestat Roldán.

Preguntat pels resultats de les proves d'estrés que s'han realitzat al sector en tot Europa, i que es coneixeran aquest divendres, ha estimat que en el cas d'Espanya "no hi haurà cap sobresalt".

També et pot interessar

stats