Autoritzat de nou el marisqueig de tellina a les zones de Gandia i Oliva

Agricultura ho ha autoritzat després que s'haja recuperat la població de moluscos.

Autoritzat de nou el marisqueig de tellina a les zones de Gandia i Oliva
Autoritzat de nou el marisqueig de tellina a les zones de Gandia i Oliva

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha tornat a autoritzar el marisqueig de tellina en la zona de Gandia i Oliva, a la Safor, després dels bons resultats obtinguts amb el pla de gestió per a la pesca de mol·luscos bivalves. Així, la institució ha indicat que les noves eixides es faran amb caràcter experimental i que en seran 8 les embarcacions encarregades de fer-ho, i un màxim de 15 quilos per vaixell i dia.

La veda, establerta l'any 2016, pretenia recuperar les poblacions dels mol·luscos esmentats fins que les taxes de captura arribaren als nivells de 2005 i 2008.

En aquesta iniciativa també va participar la Confraria de Pescadors de Gandia a través de la realització de proves pilot de marisqueig en la zona sud del port pesquer.

El director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana, Roger Llanes, ha assenyalat sobre aquest tema que "es tracta, sens dubte, d'una notícia esperançadora, sobretot perquè posa de manifest que les polítiques de preservació de les espècies marines perquè els professionals del mar puguen continuar mantenint l'activitat professional apunten en la direcció adequada". No obstant això, Llanes també ha considerat que "en aquests temes cal actuar amb cautela i basar-se sempre en criteris científics i tècnics".

També et pot interessar

stats