Els autònoms comencen a rebre l'ajuda de 300 euros per a pal·liar l'increment dels preus energètics

Més de 63.300 treballadors per compte propi rebran aquesta ajuda directa que ha posat en marxa el Consell

Un treballador autònom, en arxiu
Un treballador autònom, en arxiu / À Punt NTC

Les ajudes a autònoms de 300 euros que ha articulat el Consell per a pal·liar l'increment dels preus energètics a conseqüència de la invasió russa d'Ucraïna comencen a pagar-se aquest dimarts.

La Generalitat va obrir el passat 15 de juliol el període de peticions d'aquestes ajudes directes. La resposta va ser massiva i, de fet, es va ampliar una setmana el termini per a demanar-la així com la seua ampliació a tots els sectors econòmics.

"Sabem que no és suficient, que hi ha molts que ho estan passant molt malament per a arribar a final de mes, però és l'ajuda que ens podem permetre com a govern valencià", ha indicat el conseller d'Hisenda, Arcadi España.

Una vegada tancat el termini, seran més de 63.300 autònoms els que rebran ajudes directes de 300 euros –que sumen una quantia conjunta de 19 milions– que s'abonaran en un sol pagament i que els permetrà compensar, en part, l'escalada de preus de l'energia. Aquesta subvenció està oberta a tots els sectors econòmics i és, a més, compatible amb les ajudes de 200 euros del govern espanyol.

El 54% de peticions arriben de professionals de València

Per províncies, València aglutina el 54% de les peticions, amb 33.988 sol·licituds; Alacant el 33% (21.159), i Castelló el 13% (8.200 sol·licituds).

En el disseny de les ajudes la Generalitat ha tractat d'adaptar-se al màxim a les necessitats del sector i per això s'han mantingut diferents reunions en el marc de la taula de diàleg social, en particular amb les associacions i organitzacions més representatives d'interessos dels treballadors: l'Associació de Treballadors Autònoms (Lliga) de la Comunitat Valenciana; la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA-PV) i la Unió d'Autònoms (Uatae).

Molts autònoms han d'utilitzar el vehicle privat, i uns altres que han vist pujar els preus de totes les seues matèries primeres com els restauradors, que han tingut un increment de preus de la cistella de la compra professional. Aquests són els més afectats, però les ajudes s'han ampliat a tots els sectors perquè la pujada és tan generalitzada que afecta la pràctica totalitat.

També et pot interessar

stats