Augmenten un 14% les partides de cítrics amb plagues, provinents de tercers països, interceptats per la UE

Segons la Unió de Llauradors, aquesta xifra reforça la necessitat d'implantar un major control fitosanitari d'aquesta fruita.

Augmenten un 14% les partides de cítrics amb plagues, provinents de tercers països,  interceptats per la UE
Augmenten un 14% les partides de cítrics amb plagues, provinents de tercers països, interceptats per la UE

La Unió de Llauradors ha denunciat que en el 2018 han augmentat un 14% les partides de cítrics de països amb presència de plagues que ha interceptat la Unió Europea. Així, l'any passat en van interceptar 100, 12 més que l'any anterior, la majoria procedents del Brasil (27), l'Argentina (22), Sud-àfrica (13) i la Xina (12).

Segons l'organització agrària, aquesta xifra reforça la necessitat d'implantar un major control fitosanitari d'aquesta fruita abans d'entrar en els mercats comunitaris.

A més, la Unió ha alertat que en el 2019 ja hi ha hagut un total de 37 retencions d'enviaments per presència de plagues, de les quals 19 provenien de la Xina, 7 de Tunísia i 6 d'Israel.

Per això, l'organització sol·licita que s'incloguen els cítrics en la llista de vegetals d'alt risc, contemplada en l'article 42 del Reglament europeu 2016/2031, sobre mesures de protecció contra plagues dels vegetals. També reclama que les instàncies comunitàries exigisquen un tractament de fred rigorós com el que ja demanen a Espanya, i unificar els criteris dels serveis dels llocs d'inspecció fronterers i la reciprocitat en matèria fitosanitària amb tercers països.

També et pot interessar