Ribó reafirma el seu compromís amb Marina d'Empreses davant l’intent de Barcelona de seduir el projecte

El conglomerat d’empreses ha declinat l’oferta de la Ciutat Comtal perquè, segons afirmen, la seua vocació és quedar-se a València "malgrat les dificultats"

Seu de Llançadora a València
Seu de Lanzadera a València

L'equip de govern de l'Ajuntament de València ha assegurat que farà tots els possibles perquè l'ampliació de la Marina d'Empreses es quede a la ciutat i ha subratllat que el seu president, Juan Roig, sap perfectament que el consistori està interessat a "donar-li màxima velocitat" al projecte d'instal·lar-la en el cobert número 4. Aquestes declaracions es produeixen després que el l'Ajuntament de Barcelona haja oferit a la Marina d’Empreses “facilitats” perquè amplie les seues instal·lacions a la Ciutat Comtal, una proposta amb condicions "avantatjoses" que la corporació ha declinat perquè, segons afirmen, la seua vocació és quedar-se a València "malgrat les traves i dificultats". 

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que, arran de l'anunci el juliol passat del fet que la Marina d'Empreses s'ampliaria a l'embull 4, el consistori va topar amb "una sorpresa molt desagradable". Ha apuntat que hi havia dues qualificacions diferents per als embulls 2, 4 i 5, corresponents a temps anteriors al govern del Rialto: una corresponia a la Marina, que permetia construir-hi dins; i en una altra s'indicava que no s'hi podia construir.

Ribó ha assenyalat que s’ha d'esmenar aquest error, i que en el pròxim ple es farà un pas més per a solucionar-ho. No obstant això, l'alcalde ha reconegut que les qualificacions solen ser lentes, i que, a més, després el tràmit haurà de passar per la Conselleria d'Obres Públiques: "Són procediments molt lents i que nosaltres no ens podem saltar". "Nosaltres continuarem treballant perquè tinga la màxima velocitat; és una cosa que d'alguna manera ens han llegat els governs anteriors i que dificulta que es puga fer a la màxima velocitat", ha afegit.

Segons fonts de Marina d'Empreses, el director general de Lanzadera, Javier Jiménez, va visitar dijous tres espais d'emprenedoria i innovació a Barcelona: l'Anella Olímpica, el Port Olímpic i l'Estació del Nord. Durant la visita, han admés que l'Ajuntament de Barcelona els va oferir concessions a 25 anys en espais ja reformats i sense necessitat d'inversió prèvia, si bé han insistit que volen romandre a València. 

Fonts de la corporació han especificat que l’Ajuntament de València no els ofereix els metres quadrats que els van prometre al juliol, ni tampoc l'adequació del cobert número 4 a les seues necessitats, amb la qual cosa el tràmit s'està retardant i no s'estan complint els terminis anunciats per l'alcalde, que argüix "burocràcia interna". 

La "vocació" de Marina d'Empreses, el projecte d'innovació empresarial impulsat per l'empresari Juan Roig, és "créixer a València", a l'ecosistema innovador de la Marina, i no contempla traslladar-se a Barcelona malgrat les ofertes del consistori de la capital catalana i els "retards" de l'Ajuntament en la tramitació de l'ampliació de les instal·lacions.

Així ho han destacat fonts de Marina d'Empreses, que han explicat que el director general de Lanzadera, Javier Jiménez, va visitar dijous tres espais d'emprenedoria i innovació a Barcelona: l'Anella Olímpica, el Port Olímpic i l'Estació del Nord.

Durant la visita, han admés que l'Ajuntament de Barcelona els va oferir concessions a 25 anys en espais ja reformats i sense necessitat d'inversió prèvia, si bé han insistit a "créixer i romandre a València" malgrat el "fort interés mostrat per altres ciutats".

No obstant això, han admés que el projecte d'ampliació de les instal·lacions al Cobert número 4 de la Marina de València s'està "trobant amb traves i dificultats" i han considerat que "l'Ajuntament hauria de ser molt més àgil i receptiu amb les diferents propostes d'iniciatives de l'ecosistema per instal·lar-se a la Marina de València".

Han especificat que no els ofereixen el que es va prometre el juliol en nombre de metres quadrats o en la possibilitat d'adequació de l'edifici a les necessitats, amb la qual cosa el tràmit s'està retardant i no s'estan complint els terminis anunciats per l'alcalde per "burocràcia interna".

Tant és així, han dit, que "si al final el Cobert número 4 és intocable" i no el poden adaptar a les necessitats, es veuran obligats a renunciar-hi.

Des de Marina d'Empreses s'han mostrat sorpresos i agraïts per les facilitats que els ha oferit Barcelona per a instal·lar-se allí en comparació amb la situació de la Marina.

Mazón critica que l'Ajuntament de "València treballa per a Barcelona"

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha retret a l'Ajuntament de València les "barreres" que, al seu judici, estan posant a Marina d'Empreses i ha acusat el consistori de "continuar treballant per a Barcelona".

En una roda de premsa el líder dels populars valencians ha assegurat, al fil de l'oferta de Barcelona a Marina d'Empreses, que aquesta situació respon al "comodí" de l'Ajuntament de València de "portar-ho tot a Barcelona" perquè "ací no els agrada", com considera que ja va passar amb la Copa Amèrica o l'ampliació del port.

"El PSOE i Compromís continuen treballant per a Barcelona, no ens sorprén, però no ens deixa d'indignar", ha assenyalat, i els ha retret que estan "deixant passar tots els trens", ha afirmat Mazón.

També et pot interessar

stats