Asaja denuncia que el PAT del Baix Segura abocarà a una reducció de l'activitat agrícola

José Vicente Andreu critica que declara protegit el 90% del terreny agrícola per diferent figures ambientals i converteix qualsevol tràmit en "un laberint"

Zona del Pla
Zona del Pla d'Acció Territorial del Baix Segura / À Punt NTC

L'organització agrària Asaja rebutja el Pla d'Acció Territorial (PAT) del Baix Segura, dissenyat per a evitar que es repetisquen les inundacions com les de setembre de 2019, que van negar una bona part del territori.

Asaja ha presentat al·legacions a aquest pla amb l'argument que en dificulta l'activitat. Considera que hi ha un excés de protecció mediambiental que perjudica els usos agrícoles tradicionals.

El president de l'organització a Alacant, José Vicente Andreu, ha explicat en Les notícies del matí que si aquest pla s'aprova com està plantejat, "ens abocarà a una reducció de l'activitat agrícola a la comarca del Baix Segura".

Critica que el PATVB no respon al model agrícola que hi ha en la comarca i per això han sol·licitat que es replantege. "Quasi del 90% del terreny agrícola el declara protegit per diferent figures ambientals que complica l'activitat agrícola i converteix qualsevol tràmit en un laberint".

Les conseqüències immediates serien la pèrdua de valor dels terrenys agrícoles i l'abandonament del paisatge tradicional del Baix Segura.

"Són capes sobre capes, protecció sobre protecció i any rere any veiem que ens van expulsant del territori i per a fer una bassa de reg necessitem un document d'impacte ambiental com un aeroport"

Per al president d'Asaja Alacant, és un "aberració" que l'equip redactor de la PAC ni haja consultat la confederació sobre les mesures antiavingudes d'aigua que ja hi ha, això indica la qualitat d'aquest projecte.

Al·leguen que en la DANA de 2019 va haver-hi inundacions perquè el tram final del riu Segura no desaigua bé, ja que estava ple de grava i no hi havia eixida a la mar.

"Hem demanat que drague i ens han contestat que no es pot perquè està protegit i ara en comptes de dragar aquest tram, s'amplia més". Per a Andreu, no té sentit si l'objectiu és evitar inundacions.

També et pot interessar

stats