ArcelorMittal aplica un ERTO de 7 dies que afectarà uns 350 treballadors de Sagunt

La companyia en justifica l’aplicació per un conjunt de causes que generen gran incertesa econòmica

AcelorMittal
AcelorMittal

La multinacional siderúrgica ArcelorMittal aplicarà un expedient de regulació temporal d'ocupació, ERTO, de set dies que afectarà uns 2.100 treballadors de quatre plantes espanyoles per l’augment de la incertesa econòmica, segons han confirmat a l'agència Europa Press fonts de la companyia. La firma té una planta a Sagunt, al Camp de Morvedre.

Segons fonts sindicals consultades per À Punt, l'ERTO s'aplicarà al personal amb "jornada normal", és a dir, no sotmesa a torns, els dies 18 i 25 de gener, 1 i 15 de febrer, i 1, 15 i 29 de març.

El major impacte el patiran les factories asturianes, situades a Gijón i Avilés, ja que l’ERTO s'aplicarà sobre 1.624 treballadors. A més, es veuran afectades també les plantes d'Etxebarri, a Biscaia; Lesaka, a Navarra, i Sagunt, on treballen 800 treballadors. Segons les fonts consultades, l'expedient podria afectar fins a 350 empleats. Demà hi haurà reunió de les seccions sindicals.

La companyia justifica aplicació de l’ERTO en un conjunt de causes que generen gran incertesa econòmica, però les raons principals esgrimides es refereixen a la "baixada substancial" de la demanda del sector de l'automòbil i la pujada de les importacions d'acer provinent de Turquia. 

També et pot interessar

stats