Apple s'afona un 10% en la seua pitjor sessió en sis anys

Entre els analistes de Wall Sreet s'han disparat els temors d'una desacceleració econòmica als Estats Units.

Corredors de borsa de Wall Sreet, a Nova York
Corredors de borsa de Wall Sreet, a Nova York / Reuters

L'empresa Apple ha caigut prop d'un 10% en la que ha sigut la seua pitjor sessió borsària en sis anys. La caiguda de les accions d'una de les companyies més emblemàtiques dels Estats Units ha disparat entre els analistes de Wall Sreet els temors d'una desacceleració econòmica i que s'acosta una crisi, però rebutgen parlar encara de recessió.

La caiguda s'ha produït després que el líder d'Apple, Tim Cook, revisara a la baixa les expectatives de vendes de telèfons iPhone durant el primer trimestre del 2019, la qual cosa va atribuir a la desacceleració econòmica a la Xina.

Wall Street va tancar una jornada negra per a les tecnològiques, un sector que va caure més del 5%. Apple no ha sigut l'única companyia tecnològica que ha patit pèrdues. D'altres com Amazon, Facebook o Alphabet, l'empresa matriu de Google, han registrat caigudes que han oscil·lat entre el 2,5 i el 5%.

Ja lluny del bilió de dòlars de capitalització, a Apple, amb 749.000 milions de dòlars, l'ha superada ara Amazon (752.000 milions de dòlars), com ja fera fa setmanes Microsoft (776.000 milions de dòlars).

Els factors que preocupen els inversors són la desacceleració del creixement global, ja que els Estats Units estan baixant la fabricació, la política monetària de la Reserva Federal i les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina encara no resoltes.

Els analistes debaten ara si la desacceleració porta a l'economia a una crisi puntual, les dades econòmiques dels EUA encara són bons, o si bé es va a una recessió, un extrem aquest últim que la majoria descarta.

També et pot interessar

stats