Anticorrupció demana imputar Iberdrola Renovables, Repsol i Caixabank pels contractes amb Villarejo

El ministeri públic informa el jutge que les empreses han de figurar com a investigades i no com a perjudicades, com ja ho estan els màxims responsables

La façana de la seu central d'Iberdrola i Naturgy a Madrid, en una imatge d'arxiu
La façana de la seu central d'Iberdrola i Naturgy a Madrid, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a Manuel García-Castellón, el jutge del cas Tàndem, que impute com a persones jurídiques les empreses Iberdrola Renovables, Repsol i Caixabank per contractar els serveis del comissari jubilat José Manuel Villarejo. 

La sol·licitud d'imputació arriba com una pregunta del jutge a la Fiscalia per a saber si Iberdrola, que està investigada en la peça 17 del cas, havia de figurar en la causa com a investigada o com a perjudicada. 

La consulta va paralitzar les declaracions com a investigats del president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, i les d'altres directius i exdirectius investigats a l'espera de concretar la situació processal de la companyia.

En cas que aquestes tres peticions siguen ateses per l'instructor, la de Repsol i Caixabank en el marc de la peça separada 21, les tres companyies se sumarien a la llista d'imputats en què estan de fet ja alguns dels principals responsables o exdirectius de cada una, com Isidro Fainé (Caixabank) o Antonio Brufau (Repsol).

També et pot interessar

stats