Ana García (CCOO PV): "Si els treballadors i les treballadores tenen salaris dignes, podran consumir i això generarà nous treballs"

La primera dona al capdavant del sindicat marca entre les prioritats el treball digne que frene la pobresa laboral o l'erradicació de l'escletxa de gènere

Ana García, aquest dilluns, en Les notícies del matí
Ana García, aquest dilluns, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La nova secretària general de CCOO País Valencià, Ana García, ha defensat aquest dilluns en Les notícies del matí que una millora en les condicions laborals dels treballadors repercutirà en benefici de l'economia.

"Cal dignificar les condicions de treball. Si els treballadors i les treballadores tenen uns salaris dignes, podran consumir i això generarà nous treballs", ha emfatitzat.

La que ja és la primera responsable del sindicat a la Comunitat Valenciana en la història de CCOO i la primera també que dirigeix un sindicat de classe al territori autonòmic, ha remarcat l'aposta de crear treball de qualitat. García ha mostrat especial preocupació per la precarietat del sector turístic, i ha apostat per la reindustrialització de l'economia valenciana.

Preguntada per Ford, la responsable de CCOO PV ha admés que la situació preocupa per l'elevada quantitat de treball que genera de forma directa i indirecta. I sobre el turisme, ha dit que les condicions econòmiques no són "les correctes". "Les condicions que s'estan oferint no són les idònies per a eixir de la pobresa ni per a pagar les factures més bàsiques per a poder viure dignament", ha resumit. García ha explicat que les taules salarials del sector a la província de València no s'actualitzen des de 2014 i a la de Castelló no tenen ni conveni col·lectiu.

García ha marcat les principals línies estratègiques del sindicat: la creació de treball de qualitat que frene la pobresa laboral, l'erradicació de les escletxes de gènere en el mercat laboral, una aposta perquè la joventut tinga un treball decent, la transició justa i també un finançament just per a garantir els serveis públics a la Comunitat Valenciana.

La nova responsable de CCOO PV ha emmarcat la seua arribada a la direcció general del primer sindicat valencià dins d'una tendència general. "Les dones també podem liderar organitzacions", ha emfatitzat. Al llarg de l'entrevista també ha assegurat que les relacions amb UGT-PV, l'altre gran sindicat de classe de la Comunitat Valenciana, són de col·laboració i d'unitat d'acció.

Valora la continuïtat de Díaz i Escrivá

García confia que continuarà arribant a acords amb el govern i ha remarcat que valora positivament la continuïtat de la ministra de Treball, Yolanda García i del ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá.

També et pot interessar