Amazon destrueix milions d'articles tornats pels consumidors o no venuts

Una investigació periodística del mitjà britànic ITV News revela l'estratègia del gegant de la distribució per a evitar acumular material que no arriba al clients

Imatge del reportatge d'investigació d'Amazon del canal britànic ITV
Imatge del reportatge d'investigació d'Amazon del canal britànic ITV / ITV

Amazon és sinònim de logística i distribució. Ara, una investigació periodística d'ITV news mostra una faceta desconeguda del gegant nord-americà: Amazon destrueix milions de productes que han tornat els consumidors o que no s'han venut. La investigació se centra en un magatzem d'Amazon a Dunfermline (Anglaterra).

Televisors intel·ligents, ordinadors portàtils, drons, eixugadors de cabell, audiòfons d'alta gamma, ordinadors, llibres en abundància o milers de màscares facials segellades són alguns dels objectes que el reportatge indica que estan destinats a la destrucció. I la meitat "estan sense obrir i encara en l'embolcall retràctil. L'altra meitat són devolucions i estan en bones condicions. El personal simplement s'ha tornat insensible al que se'ls demana que facen", explica Richard Pallot, corresponsal d'ITV News.

Reportatge d'investigació del mitjà britànic ITV sobre Amazon
Reportatge d'investigació del mitjà britànic ITV sobre Amazon / ITV

Un document filtrat a la cadena britànica des de l'interior del magatzem de Dunfermline va mostrar més de 124.000 articles marcats per a "destruir" en un període de set dies. Per contra, només 28.000 articles en el mateix període es van etiquetar per a "donar". El mateix gerent de la planta admet en el reportatge que en algunes setmanes, fins a 200.000 articles podrien marcar-se per a destruir

El motiu per a aquesta estratègia és econòmic. Com"més temps estiguen sense vendre les mercaderies, més es cobra a l'empresa per emmagatzemar-les. Eventualment, és més barat desfer-se dels béns, especialment de les existències de l'estranger, que continuar emmagatzemant-les", remarca ITV. Tot i això, el responsable d'Amazon al Regne Unit, John Boumphrey, assegura que la quantitat de material que es destrueix és "extremadament reduïda".

Greenpeace critica la innecessària estratègia d'Amazon i demana al govern britànic que intervinga. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ja ha avançat que la investigació sembla creïble i ha anticipat la voluntat d'investigar-la.

Productes nous d'Amazon llançats al fem
Productes nous d'Amazon llançats al fem / ITV

També et pot interessar

stats