Allau de turistes per Falles: hotels per damunt del 85% sense comptar les reserves d'última hora

La consellera Núria Montes diu que el cap de setmana es presenta molt favorable amb una ocupació "tremendament positiva"

Vista de la plaça de l'Ajuntament de València, des d'on se disparen les mascletaes, amb quatre ninots de fons de la falla municipal que representen joves tractant de botar una tanca
Vista de la plaça de l'Ajuntament de València, des d'on es disparen les mascletaes, amb quatre ninots de fons de la falla municipal que representen joves tractant de botar una tanca / Manuel Bruque (EFE)

La Comunitat Valenciana entra en els dies grans de les Falles amb una ocupació hotelera "tremendament positiva" que supera ja el 85%. La dada l'ha confirmada aquest divendres la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, que participa en un desdejuni-col·loqui sobre estratègies empresarials de la Comunitat Valenciana organitzat pel Fòrum Alacant en aquesta ciutat.

En declaracions als mitjans de comunicació, Montes ha assenyalat que el sector turístic està molt satisfet per l'evolució que han tingut les reserves aquestes Falles, festa declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco el 2016. El gros dels visitants de València ha començat a arribar des de bon matí en tren, cotxe o avió. Els hotels estan de gom a gom, no només a la capital, i esperen penjar el cartell de complet amb les reserves d'última hora.

A banda del calendari, que ens deixa un cap de setmana de plenes Falles, enguany el període festiu ha tingut un altre aliat: el bon oratge. Les temperatures més que primaverals i anormalment càlides per a aquesta època de l'any augura uns dies molt favorables pel que fa a xifres de visitants. La consellera Montes ha apuntat que aquesta previsió meteorològica tan favorable contribuirà perquè "es gaudisca moltíssim a València i a les localitats on hi ha falles" en una comunitat "preparada per a rebre centenars de milers de turistes en els pròxims dies".

La responsable de Turisme en la Generalitat estima que "quasi segur" des d'aquest divendres i fins a dimarts les reserves estaran de mitjana per damunt del 80%. Com que dimarts no és festiu en bona part de les autonomies —sols la Comunitat Valenciana i Múrcia— s'espera que l'ocupació siga fonamentalment a càrrec de "clients valencians", ha afegit.

També et pot interessar

stats