València arribarà als 31°C en una setmana fallera inusualment càlida

Es preveu una setmana fallera molt càlida, amb el pic de temperatures el dia 18 de març i tornada a la normalitat per a la Cremà

WhatsApp Image 2024 03 16 at 13.16.45
El pic de temperatures arribarà el dia 18 de març i tornarà a la normalitat per a la Cremà / À Punt NTC

Després d'un cap de setmana de pre Falles fred, ventós i amb pluges, arriba un gir meteorològic per a la setmana gran de les Falles.

Segons Aemet, la setmana fallera es preveu molt càlida, amb temperatures elevades al litoral del golf de València que arribaran als 30 °C en alguns punts de les comarques centrals dilluns 18 de març. Per a la Cremà i el dia de Sant Josep s'espera que baixen un poc, encara que continuaran molt elevades.

A la ciutat de València les temperatures màximes oscil·laran entre els 21 °C i els 31 °C. El dia més calorós serà el 18 de març. En canvi, per a la Cremà s'espera una baixada de 10 graus fins als 21 °C.

Com és habitual en aquesta època de l'any, encara que al migdia puga fer calor, les brises de mar que entren a partir de migdia a hores d'ara de l'any són fresques, i a partir de migdia sol refrescar, sobretot en barris marítims.

A la Vall d'Albaida i la Costera també s'esperen temperatures altes, que poden arribar fins als 33 °C en alguns punts com Benigànim o la Pobla del Duc.

Segons les previsions d'Aemet, estem davant una setmana fallera sense precedents, almenys, des del 1950. A València mai s'ha registrat una temperatura igual o superior de 31 °C en Falles. La més alta va ser l'any 2019, quan els termòmetres van marcar els 29,7 °C.

En la següent gràfica es poden consultar les temperatures màximes de cada any en Falles per a cada observatori. Només s'ha inclòs aquells observatoris amb dades consistents i on se celebren Falles.

També et pot interessar

stats