Els aliments sense gluten són de mitjana un 153% més cars

Facua reclama al govern espanyol un programa d’ajudes econòmiques per a les persones celíaques

Barres de pa
Barres de pa / Facua

Els productes aptes per a persones celíaques són molt més cars que els convencionals. Segons un estudi de Facua-Consumidors en Acció, els aliments sense gluten costen de mitjana un 153% més que els equivalents amb gluten, i en alguns casos la diferència arriba fins al 451%.

L’associació ha analitzat un centenar d’aliments —pizzes, pans, galetes, farines o pasta— a la venda en sis grans cadenes de distribució (Mercadona, Dia, Hipercor, Eroski, Alcampo i Carrefour). L’estudi s’ha elaborat el 30 de setembre comparant productes similars amb gluten i sense, principalment de marca blanca.

Fins a cinc vegades més cars

El producte amb una diferència de preu més gran és el pa de motle d’Alcampo, que costa 1,36 euros/kg amb gluten i 7,50 euros/kg sense gluten, un 451,5% més. També destaca la farina de blat per a rebosteria d’Eroski, amb un increment del 445%, i el pa ratllat de Carrefour, un 413% més car en la versió sense gluten.

La pasta també presenta una gran diferència: els paquets de 500 grams de macarrons o espaguetis de marca blanca costen 0,80 euros en la versió habitual i 2,05 euros sense gluten, un 156% més.

Només quatre productes de la mostra tenen un preu igual o inferior en la versió sense gluten. Tres d’ells són cerveses, com la Mahou sense gluten, un 7% més barata a Alcampo, o l'Estrella Galicia, que costa un 10% menys a Hipercor.

També et pot interessar

stats